top of page
  • Foto van schrijverDaniëlle Verhaegen

To happy end or not to happy end

Bijgewerkt op: 11 nov.


Dé standaard opmerking, van zowel mannnen als vrouwen, als ze horen dat je tantra massage geeft, is wel het ongeloof dat de mannelijke genitaliën gemasseerd kunnen worden zonder ejaculatie. "Ja, dat zal wel. Das toch onmogelijk. Hoe kan dat dan?"

Wel, dat kan wel degelijk. Ik gebruik in tantra massage geen aftrek technieken. Want er bestaan nog zoveel andere manieren om dit lichaamsdeel aan te raken.

Jammer genoeg zijn de meeste mensen seksueel voorgelicht via porno. Tja, daar valt eigenlijk alleen maar seksueel trauma te halen. Alles moet hard, snel en vooral zonder enige connectie met hart en ziel.

Het lichaam kan op zoveel andere manieren worden aangeraakt. En ja, ook die lingam, piemel, penis, dick of hoe je dat mooie deel van de man ook wil noemen.

Ik raak dit deel aan met liefde en aandacht, en vooral met zachtheid. Ik ga op zoek naar de pijnlijke plekken, de plekken met schaamte, de plekken die veel te hard, en enkel met het doel om te doen ejaculeren zijn gekwetst. Ja, gekwetst. Overprikkeld. Getraumatiseerd.

Want het algemeen oordeel dat de man enkel functioneert vanuit zijn lust, en om zijn kwakje kwijt te kunnen, is een leugen. Een programmering. Fout.

Mannen willen met zachtheid aangeraakt worden. Het gaat niet om lust. Het gaat om respect, aandacht, begrip. Wanneer een man dit voelt, dan gaat hij verzachten, zakken in zijn hart, in ontroering.

Mannen ervaren zoveel druk, zoveel schaamte, zoveel vooroordelen vanuit de maatschappij.

Ze moeten presteren, behagen, zichzelf in toom houden. Want o wee als je bv een erectie krijgt in de publieke sauna. Terwijl dit een simpele lichamelijke reactie is die niks geks of schaamtelijks is.

En ook in de slaapkamer moeten de mannen maar raden naar wat de vrouw lekker vindt, want wij vrouwen hebben geen flauw benul van wat we eigenlijk lekker vinden. Laat staan dat we dit durven uitspreken. Oh nee, maar niet zeggen waar die sweet spots zitten, want dat is toch echt beschaamtelijk. Wij vrouwen durven onze eigen seks maar amper aan te raken, maar we willen wel aangeraakt worden door onze lover.

Het wordt tijd dat we het taboe wegnemen. Ga op onderzoek. Ontdek nieuwe manieren van jezelf en de ander aan te raken.

Vergeet het piekorgasme als doel. Ga voor tederheid, voor spelen, ontdekken, liefhebben.

Geniet met al je zintuigen.

Stop met die prestatiedrang. En wie weet, begin je dan een heel klein beetje te begrijpen waar tantramassage werkelijk om gaat.


*Wil je meer inzicht hoe je een man met liefdevolle zachtheid kan doen genieten?


Of ben je een man en ben je benieuwd naar je volle seksuele potentieel, voorbij de druk van prestatie, in verbinding met je hele lichaam?


Ik neem je graag mee op ontdekking.


Maak een afspraak

0473/593738*

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Misbruik

bottom of page