top of page
  • Foto van schrijverDaniëlle Verhaegen

Van slachtoffer naar vrijheid

Bijgewerkt op: 11 nov.

Voor zover ik me kan herinneren, heeft de manier waarop mensen met elkaar omgaan, me verbaasd. Mensen vinden het normaal dat er niet wordt geknuffeld, dat we hard zijn voor elkaar. Oordelen, veroordelen, roddelen. Als je niet mee doet, hoor je er niet bij. Als je anders bent, wordt je uitgesloten en belachelijk gemaakt. En als alcohol in het spel komt, dan wordt het nog viezer.

Ik ben m'n hele leven bestempeld als de hoer, de slet. Omdat ik vrijheid beleef in de liefde. Omdat ik in contact ben met m'n lichaam. Omdat ik WEET wat liefde, zachtheid, aanraking, sensualiteit doet met een mens. Omdat ik al m'n hele leven lang, en vele levens hiervoor, vrij ben, m'n levensenergie, kundalini, Chi, laat stromen.

In de middeleeuwen werden de courtisane's bestempeld als hoer, en daarna als heks op de brandstapel gezet. Ze werden beschuldigd van de mannen te betoveren, zodat die zich lieten verleiden door deze vrouwen.

De vrouwen die netjes niet hun seksuele verlangens nastreefden, preuts waren van alles wat met seks te maken heeft, werden jaloers. De vrije vrouwen werden veroordeeld. En de mannen, die hielden uit schaamte hun mond. Ze lieten dit gebeuren.

We leven nog steeds in de middeleeuwen. Ook al beweren we dat we niet meer onder invloed zijn van de kerk. We veroordelen nog steeds de vrouwen die vrij zijn. Vrij zijn van angst, vrij zijn van schaamte, durven de ander aan te raken, durven over seks, plezier en genot te praten, durven zichzelf aan te raken. We worden nog steeds op de brandstapel geplaatst, aan de schandpaal gebonden, uitgelachen, beschaamd en bespot.

En dit is jammer.

Jullie lopen zoveel mis.


Zoveel heling.

Zoveel liefde.

Zoveel vrijheid.

Heling van schaamte, pijn, trauma, uitsluiting en veroordeling.


Want de dingen die je projecteert op die vrije, schaamteloze, onschuldige vrouw, die leven in jou!

De dingen die jij projecteert op de ander, komen uit jou gedachten.


Seks is iets moois, het vieren van de liefde, van genot, van verbinding.

Tenzij je natuurlijk enkel seks kent uit porno.

Tenzij je nog steeds geprogrammeerd bent door de kerk, of andere religie.

Besef dat je, door je veroordeling, meewerkt aan het in stand houden van alle trauma, misbruik, uitbuiting waar vrouwen en mannen nog steeds massaal slachtoffer van zijn in deze wereld.


Ik vraag je om te kijken naar je verantwoordelijkheid naar wat je in de wereld zet. Met je gedachten, met je woorden, met je daden.

Zijn ze doordrongen van liefde?

Zijn ze doordrongen van mededogen?


Veroordeel de oorlog ver weg van je.

Besef dat je zelf oorlog voert.

Tegen je medemens, vlakbij.

Tegen jezelf.

Want ook jij wil veel liever in vrijheid leven, met je blik open, je hart open, vol verwondering.


Ik ben de heilige slet, de priesteres, de courtisane, de heks.

Maar kom bij me met lust, en ik zal je teleurstellen.

Kom bij me vanuit kwetsbaarheid en ik toon je de weg naar leven vanuit verbinding.

De weg naar ware seksualiteit.


*Voel jij je ook gevizeerd omdat je anders omgaat met seksualiteit? Heb je hierdoor een rem gezet op je expressie, maak je jezelf klein, blokkeer je je natuurlijke levensenergie?

Of ga je net in overflow, omdat je toch al die stempel hebt?


Ik neem je graag mee op pad naar sacrale seksualiteit. Thuis komen bij jezelf. Met liefde, eerbied en dankbaarheid voor je eigen expressie, jouw unieke zijn.


Maak een afspraak

0473/593738*
157 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Misbruik

bottom of page